7 съвета как да спестявате електроенергия

Малка промяна в отоплението и осветлението може да доведе до голяма разлика в потреблението на енергия. Следвайки тези указания ще предпазвате околната среда и ще спестявате от сметките за електричество:

1. Нагласете термостата на по-близка до външната температура. Нагласете го с няколко градуса по-ниско през зимата и с няколко по-високо през лятото. Насърчавайте служителите си да носят топли дрехи, за да се чувстват удобно. Намаляването на температурата за отопление с 1°С може да доведе до намаляване потреблението на електроенергия с 6%.

2. Преминете на компактни луминесцентни крушки. Когато сегашните ви крушки изгорят, заменете ги с луминесцентни. Те са по-ефективни и издържат повече от обикновените.

3. Купувайте от зелени енергийни компании. Много компании за комунални услуги генерират електричество, използвайки вятър или други алтернативни енергийни източници. Обмислете да закупите електроенергия от една от тези компании.

4. Създайте настройка на термостата след работно време и през почивните дни. Ако знаете, че вашите служители няма да бъдат в офиса, създайте настройка, която спестява повече енергия през тези часове.

5. Изключвайте светлините, когато не ги използвате. Помолете служителите да изгасят лампите, когато си тръгват. Инвестирайте в автоматични превключватели на места като банята и складовите зони, така че да се включват и изключват, когато някой влиза или излиза от стаята.

6. Използвайте предимствата на естествената светлина. Поставете прозорците и капандурите така, че да използвате естествената дневна светлина, а не електричество.

7. Купувайте Energy Star! Когато купувате принадлежности, потърсете етикета Energy Star, за да спестите поне две-трети по-малко енергия от редовните.