8 начина да намалим отпадъците в офиса

Всяко малко нещо е от значение, когато става дума за офис отпадъци. Вижте тези съвети за още начини как да намалите отпадъците в офиса по време на работа:

1. Избягвайте почистващите препарати. Обсъдете консумативите за почистване с чистачите. Помолете ги да използват сода бикарбонат или оцет вместо популярните продукти за почистване.

2. Измийте чиниите. Подсигурете чинии, прибори и чаши за многократна употреба, които да използват, когато обядват.

3. Подсигурявайте филтрирана вода. Вместо бутилирана вода, подсигурете филтрирана вода за пиене и чаши за многократна употреба.

4. Намалете налягането в батериите и тоалетните казанчета. Това ще помогне и да се спести електричество, тъй като през нагревателя минава по-малък поток вода.

5. Купувайте био-чай и кафе. Ако осигурявате кафе и чай на служителите си се уверете, че та са био, за да намалите въздействието си върху околната среда.

6. Обмислете за споделяне на офиса. Ако имате служители, които не посещават офиса регулярно, помислете за възлагане на офис въз основата на график. Ще спестите от комунални услуги, оборудване, мебели и други.

7. Посадете дърво, като подарък. Вместо да изпращате празничен подарък на клиентите, засадете дърво в тяхна чест.

8. Осигурете диспенсери за захар и сметана. Избягвайте хартиените пакетчета и спестете отпадъци, като осигурите големи дозатори за захар и сметана на служителите си.