С колело на работа

Може би не осъзнавате, че пътуването до работното място е част от въздействието на вашия офис върху околната среда, но вашите транспортни политики могат да допринесат за голяма разлика. Насърчете работата от вкъщи, колоезденето и други зелени възможности за транспортиране, като изпълните тези стъпки:

1. Насърчавайте служителите да ходят пеша или да се придвижват с колело до работа. Направете го лесно и удобно за вашите служители, като осигурите добри условия в офиса (например съблекални).

2. Предлагайте бонус за зелени пътуващи. Ако служителите се съгласят да ходят пеша, да карат колело или да ползват градския транспорт, предоставете им малък бонус, за да ги окуражите.

3. Направете алтернативни графици. Позволете на служителите да работят по-дълго, но по-малко дни, за да могат да останат у дома веднъж седмично или повече.

4. Създайте програма за споделено пътуване. Много от вашите служители може да искат да споделят пътуване, но не знаят къде живеят колегите им или просто нямат куража да попитат. Можете да им помогнете чрез администриране на програма, за да ги свържете.

5. Осигурете телекомуникационни услуги. Ако част от работата на вашите служители може да се извърши у дома, дайте им възможност да бъдат свързани и да работят ползотворно от там.

6. Насърчаване на алтернативни превозни средства. Ако осигурите фирмени автомобили на служители, помислете за закупуване на хибридни. Освен това, насърчавайте служителите да наемат хибридни или други високо ефективни автомобили, когато предприемат бизнес пътувания.

7. Видео-конференции. Когато е възможно, опитайте да проведете видео-конференция, вместо да пътувате до срещи.

8. Подсигурете паркинг за колелета. Направете защитено място, където служителите да паркират техните колелета и да се чувстват окуражени, че са избрали този начин на транспортиране.